Mina erfarenheter av dräkten

Sedan jag var sex år gammal har jag idrottat. Först gymnastik i fjorton år efterföljt av athletic fitness. I den sistnämnda idrotten tränade jag styrketräning, löpning och hinderbana.

När jag blev gravid 2008 var det alltså ingen tvekan om att jag skulle fortsätta träna. Mitt mål var att träna under hela graviditeten.

Under drygt första halvan av graviditeten gick det bra att fortsätta som tidigare med både löpning och styrketräning. Men sedan började jag känna av att magen blivit större. Detta visade sig genom att jag fick håll i sidan av magens nedre del. Jag drog ner på träningen och började promenera istället för att springa. Att dra ner på träningen fungerade ett par veckor innan hållet började komma tillbaka i samband med träning.

Då föddes idén om att sy en dräkt som lyfte upp den relativt tunga magen. Jag fick äran att vara försöksperson i syfte att utveckla och bygga upp dräkten.

Jag började använda dräkten vid mina promenader och vågade snart återgå till löpningen igen. Hållet var som bortblåst.Det var en otroligt skön känsla att kunna lyfta upp hela magen då det knappt var kännbart att den var där.

Vid min andra graviditet fick jag åter äran att prova dräkten i en ännu lite smidigare och svalare version. Jag använde den i samma syfte som tidigare. Enda skillnaden då var att jag var gravid under de varmare månaderna av året. Tack vare dräktens utformning var värmen i kombination med fysisk träning aldrig ett hinder.

Dräkten kom även till användning i det vardagliga livet då jag samtidigt hade en liten kille som gärna ville bli buren av sin mamma. Dräkten gav då extra stöd och support och jag kunde utan problem bära den under mina vanliga kläder.

Slutsats: Jag hade fysiskt och mentalt sett inte varit där jag är idag om jag inte haft dräkten under mina graviditeter. För mig är det så otroligt viktigt att träna. Utan min träning mår varken min kropp eller knopp bra.Jag har tack vare dräkten inte förlorat vare sig kondition eller muskelmassa utan känner mig i kroppen precis som jag gjorde innan jag blev gravid första gången.

Köp din avlastningsväst här